Om meg

Bildet mitt
Mamman til Magnus, matmor til Opus, Anton og Muffins. Strikker hovedsaklig til Magnus og til Minidragen i magen og litt til andre... Henter masse inspirasjon fra mine medbloggere :) A blog mainly about knitting, cats and other fun creative projects. Your are more than welcome to have a "looksy" :)

søndag 8. august 2010

Barselgava te besvær :)

Å strikke barselgava e nokka eget for mæ. D e utruli kor lang tid æ kan bruke på å strikke nokka knøttsmått - særlig når prosjektet blir heilt feil etter kort tid. Ungen veks, og æ blir liksom aldri ferdig, så da må æ jo forandre prosjektet etterhvert. Av alle ting e gjerne ka æ ska strikke det vanskeligste med heile barselstrikkinga - i fht størrelse, garntype og ikje minst ferdigstillelse... I år har æ begynt på en barselgave heile 3 ganga... æ har tillåme rækt opp ett par ganga - førr å byinne på nokka heilt anna... Så mista æ strikkeløsta førrdi "sjøsjuka" kom - æ klare ikje å strikke når kvalmen kjem i bølga - men d e heldigvis over :) Å inspirasjonen kom tebake :)


Ovaforr ser du forsøk nr X, i enkel tråd m Mandarin petit - i sæ sjøl va tanken god, men sommeren har kommet og gått, og ungen treng ikje den nu. Så denne UFOen ligg pent i Felisimappa mi og vente på å bli rækt opp :) 

Nedenfor et første del av inspirasjonen ferdig. Her har æ strikke ei ullbukse i dobbel Drops Alpaca på pinner nr 4. Æ gjorde den litt ekstra lang i livet med nån centimetra. Oppskrifta e fra Drops, enkel og smertefri - men du ser at det blir litt tråda å feste... 


Planen e at del 2 blir en Voksejakke fra Nøstebarn i beigemelert i samme garntyppe og tykkelse - så da har mamman te denne gutten et sett å kle på ungen når han skal søv ute i vogna si på senhøstes/vinter... Så, når æ e ferdig med dettan - så skal æ strikke likens sett på ny, men i andre farga og størrelse til en nydelig gutt Stavanger! Æ regne me å være ferdig før september e over. Æ må starte på nokka te Lilledragens lillebror (Minidragen) som vokser i magen :) 

7 kommentarer:

Lillian sa...

Du er kjempeflink! Jeg har tenkt å våge meg til å sy trekk til sovesofaen. Symaskinen er tatt frem og möbeltöyet er kjöpt for leeeeenge siden. Nå gjelder det å finne ut hvordan jeg skal gå frem...

Guro sa...

Gratulerer med mini-drage! Så fin bukse. Får satse på at du rekker det. :)

Stubbetufsa sa...

Sjelden dame, men det er forståelig når du produserer en mini!
Lykke til med det, og med alle forsøk på barselgaver!
Nå skal jeg ut og ta bort arven som mesker seg i jordbærlandet!
Klem!

Moan sa...

Kan bli dårlig med strikking når en sloss med/mot kvalme. Gratulerer med mini-drage!

Komadyret sa...

Hei og takk for koselig besøk i bloggen min ;) Alltid kjekt når nye blogger dukker opp i kommentarene kommentarfeltet ;)

Bæresjalet jeg bruker er elastisk sjal fra slynger.dk, i økologisk bomull. Det er kjememykt og godt. Kjempefornøyd med d ;) Det er kjøpt hos de kjekke damene på eddabedda.com

Legger ved link:

http://www.eddabedda.com/baeretoey/elastisk-baeresjal.html?SID=c3d964ff7506b675d523758daabc2495

Felisi sa...

Genseren kan vel bli gave til en annen baby? Den ser fin ut.

Herlig ullbukse da, den blir nok god å ha til vinteren.

Gratulerer med en mini i magen! Skjønner det er lenge siden jeg har hatt en skikkelig bloggrunde...

Mammadragen sa...

Lillian kjære - gjør det enklest mulig - så blir du gjerne mest fornøyd og ikke minst ferdig :) Husk også på å plukke opp knappenåler som faller på gulvet med en gang :)

Felisi - ja genseren er fin, men det mønsteret sitter ikke helt bra i mine hender - så det blir rekt opp - garnet går nok til kjøkkenkluter :)

Komadyret - takk for tips på bæresjalet. Jeg har hittil brukt ringslynge og hjemmesydd meitai, men hadde lyst på noe som fungerte bedre på fronten - og dette elastiske sjalet tror jeg kan bli tingen for meg :)