Om meg

Bildet mitt
Mamman til Magnus, matmor til Opus, Anton og Muffins. Strikker hovedsaklig til Magnus og til Minidragen i magen og litt til andre... Henter masse inspirasjon fra mine medbloggere :) A blog mainly about knitting, cats and other fun creative projects. Your are more than welcome to have a "looksy" :)

mandag 27. april 2009

Hacho-baktus

DSA er mitt favorittmerke når det kommer til alpakka. Hacho garnet er dog merinoull - men veldig mykt!!! Mens jeg satt i en måned lang feriemodus langt der oppe i nord - så måtte jeg jo ha noe å strikke på etter at Lilledragen hadde lagt seg :) Jeg rakk ikke å pakke med meg noe feriestrikketøy - og i Harstad (byen begynner virkelig å bli stygg...) er der en god garnbutikk i gågata som heter Lillings. Så jeg gikk til innkjøp av nødvendigutsyr - Knit Pro pinner og garn fra DSA. 

Hacho-baktusen nedenfor har jeg strikket til ei god venninne bosatt langt nordsøst, nemlig Bjørnevatn. Det er ikke alltid lett å plukke farger til andre - og Åshild kan bruke mange farger - så jeg valgte til slutt "regnbue" versjonen. Jeg skjønner ikke helt hvordan de håndfarger så mange fargeskifter på en tråd - men lekkert var det.


Jeg målte ferdig baktus til å være 2.20 m langt, lagde 3 dusker som pynt. Ærlig talt, hvordan får man egentlig tatt et godt bilde av en lang baktus?

Tja... man ber sin favoritt tante om å stå modell. Min kjære tante Pus (snart 80 år og sprekere enn meg!!!) er en skikkelig kløpper med alt av håndarbeid - og man blir fornøyd når hun blir fornøyd over noe man har laget... hvis dere skjønnner :) Jeg tror jeg må strikke flere baktuser. Det eneste som noen ganger er litt irriterende er at skjerfet ikke blir "perfekt" symmetrisk på grunn av de ulike øke og felle teknikkene. 

I made a Baktus scarf while on vacation up north! The model is my very own super fantastic auntie Pus!!!

4 kommentarer:

Ruth sa...

Det ble da lekkert. Fargene var flotte også. Men som du sier, hvordan klarer de å håndfarge så mange fargeskift?

Jeg har en hel haug med sokkegarn (med masse fargeskift) liggende. Jeg kjøpte det i et anfall av ren vanvidd og jeg har aldri funnet ut av hva jeg kan bruke det til. (Man kan jo ikke ha en million like sokker) Men kanskje jeg kan strikke Karius- og Bakrus-skjerf? Takk for inspirasjonen, du.

Flott tante foresten. Tanter er en skatt man skal ta vare på. :)

Lillian sa...

Så artig å se at du er kommet igang med bloggen igjen etter besöket i nord. Gleder meg stort til å se dere igjen i Harstad i juni.

Stor klem til dere alle.
PS: Tante Pus er virkelig en sprek dame og nå også modell :-)

Carina sa...

Hei! Så morro å se farmor i bloggen! Fikk mailen fra pappa som igjen hadde fått den fra Lillian!

Fikk også se bilde av den lille gutten din da vi var på besøk i vinter. Til å spise opp! Hehe :)

Carina :-)

Anonym sa...

Flott baktus! Jeg har ikke sett den med dusker før, men jeg syns virkelig at det gjorde seg! Det er ofte det er de små detaljene som gjør den store forskjellen :-)