Om meg

Bildet mitt
Mamman til Magnus, matmor til Opus, Anton og Muffins. Strikker hovedsaklig til Magnus og til Minidragen i magen og litt til andre... Henter masse inspirasjon fra mine medbloggere :) A blog mainly about knitting, cats and other fun creative projects. Your are more than welcome to have a "looksy" :)

mandag 4. januar 2010

Blånisser til Lillehammer

I november/desember har jeg koset meg på kveldstid med å strikke Blånissegensere til to supre jenter på Lillehammer. Mathilde og Johanna hadde luene - men manglet genserne. Den minste er i str 6 år og den største er i str 10 år. 

Av alle ting - så tok festing av duskene lang tid - men jeg var faktisk nøye på at det skal se pent ut. Jeg tror at det å strikke på genserne, samt at vi fikk et bra snøfall i det sørlige Østfold hjalp på å komme i den blåe julestemningen! 


Muffins inspiserer matmors strikking - kanskje det blir mer kosetid i fanget nu? 


Man tror det går raskere å strikke på p 12 ikke sant? Jeg lærte at det går saktere enn forventet - mye p ga min rundpinne 12 i str 80 cm... (til Sandnes garn) den hadde en litt tykkere plastkabel og maskene gled tregt over plastikken... sukk. Fant ny rundpinne på Sparkjøp (Prym) og det fikk bedre fart på maskene.

Jeg kommer til å strikke en blånissegenser til desember 2010 - med tilhørende lue, skjerf og sokker...

3 kommentarer:

Thorunn sa...

Flotte blånissegensere - og trivelig blogg du har!
Takk for hilsen i min, forreten. Kjempehyggelig!
Mønsteret til selbuvottene i Terri Sheas bok var grei å følge. Min utfordring var at det er lenge siden jeg har strikket mønsterstrikk med to farger; så jeg strammet trådene litt mye og fikk "noget" ujevnt mønster her og der. Men konklusjonen min etter å ha gjennomført dette prosjektet er at selbuvotter er moro å strikke :-)
Ha en super tirsdag videre!

aiman sa...

aiman sa: Men kan du skrive oppskriften så jeg også kan strikke en!!!!!!!!!

Mammadragen sa...

Til aiman: æ kan ikje skrive noe oppskrifta på dissan gensran her - d e copyright på dem - du finn oppskriftan hos din nærmaste strikkebutikk :)