Om meg

Bildet mitt
Mamman til Magnus, matmor til Opus, Anton og Muffins. Strikker hovedsaklig til Magnus og til Minidragen i magen og litt til andre... Henter masse inspirasjon fra mine medbloggere :) A blog mainly about knitting, cats and other fun creative projects. Your are more than welcome to have a "looksy" :)

tirsdag 7. desember 2010

Muffins proudly presents:


Min kjære lille Muffins, også kjent som "Tjukkebolla mi" stilte motvillig opp som med modell for siste prosjekt. Mammadragen har til og med gjort ting hun egentlig ikke kan.... 1) Sydd Space invader med maskestingsøm på vottene til Lilledragen til et anstendig nivå. 2) Kombinert to lueoppskrifter; Arne & Carlos sin "Space invader lues maskeantall og mønsterborder med Lucinda Guys barnelue i fht felling... I tillegg har Mammadragen 3) improvisert ved at hun har laget øreklaffer som er symmetrisk plassert. Startet med å legge opp 3 masker, deretter økte æ 1 m i hver side på annenhver pinne fram til jeg hadde øreklaffer som var 25 m bred, deretter la jeg opp 23 m mellom øreklaffene og strikket resten av luen etter A & C, deretter felte æ etter Lucinda Guy (la opp 4 masker jevnt fordelt på omgangen før æ begynte fellingen) - e spent på om guttungen like lua og at den faktisk kanskje passer... det finner vi tidsnok ut i morgen når vi skal dra til barnehagen.


Vottene er etter Monstermønster sin utmerkete votteoppskrift med tommel ut - digger den oppskrifta - så enkel :)

Garnet som e brukt heter Drops Extra fine Merino; fargene her er rød, kremet hvit og brungrått - pinnestørrelser brukt er nr 3.

Lua er egentlig en liten testlue i fht kordan strikke lue med klaffer til et voksent hode - og æ har bestemt mæ førr å øke 1 m i starten av annenhver pinne for å få større klaffer, og jeg skal ha større mellomrom for maskene på front enn i nakken - tror d skulle gå bra.

Ellers, vinteren er lettere på plass i sørlige østfold, månen gjemme sæ bakom snøskyan og æ eter pepperkakedeig daglig... Det siste kan æ egentlig ikkje forklare koførr om - æ burde bake deigen ut, d e bare d at deigen smake bedre enn stekte pepperkake - skjønner??? Akkurat som Muffins tar æ tilværelsen med ro - foruten at det blir endel strikking og lite annet i ventetiden på at Minidragen vil komme ut til verden - og han har det visst ikkje travelt nei :)

4 kommentarer:

Guro sa...

Så flink du er!
Det er bra å utfordre seg selv i ny og ne, og dette så jo riktig vellykka ut.

Monstermønster sa...

Så skjønt sett! Stilig gjennomført i rødt og hvitt!

Stubbetufsa sa...

Lille,tapre Mammadragen, spiser pepperkakedeig og holder ut, selv om ho ser ei turbulent jul i møte!
Lykke til med det forestående! Klem!

Elisabeth sa...

Å, lue med øreklaffer hos deg også :) Morsomt at de minste også kan få Space Invaders. Bildet mitt ble litt dårlig, må høre om guttungen kan ta på seg luen i barnehagen en annen dag slik at jeg får tatt et bedre. Ellers så kan jeg avsløre at vrangbordstrikk på øreklaffer slett ikke er så vanskelig. Jeg legger opp 3 masker, kantmaske, vrang, kantmaske. Så øker jeg en maske innenfor hver kantmaske annenhver omgang. Så når det er 5 masker på pinnen blir det kantmaske, rett, vrang, rett, kantmaske (og omvendt på baksiden). når det er 7 masker på pinnen blir det kantmaske, vrang, rett, vrang, rett, vrang, kantmaske. Slik øker jeg til øreklaffen ser ut til å være stor nok ;)