Om meg

Bildet mitt
Mamman til Magnus, matmor til Opus, Anton og Muffins. Strikker hovedsaklig til Magnus og til Minidragen i magen og litt til andre... Henter masse inspirasjon fra mine medbloggere :) A blog mainly about knitting, cats and other fun creative projects. Your are more than welcome to have a "looksy" :)

fredag 9. januar 2009

Baktus til Mathilde og Johanna

Tidligere i desember 08 var æ innom Pinneguri sin blogg og fikk se et Baktus-skjerf som hun hadde strikket i Wollmeise garnet - Samii farge. Æ syntes at skjerfet var så enkelt og lekkert at det fikk æ også løst til å prøve mæ på, og fulgte linken der til oppskriften på Ravelry.  Siden æ også nylig hadde vært innom min nye yndlings garnnettbutikk og kjøpt "noen nøster" håndfarget flerfarget Mirasol så hjalp det på "motivasjonen"... Oppskrifta er jo uhyrlig enkel; æ la opp 4 masker, rillestrikk, økte i den ene siden fram til ønsket maskeantall på hver 4 pinne, deretter felte æ hver 4. pinne i den ene siden til æ hadde 4 masker igjen.  Til slutt heklet jeg en kant med fastmasker. Æ brukte pinnestr 4, og det gikk rimelig raskt å strikke skjerfene. Begge skjerfene starter og slutter med flerfarget Mirasol, men i midtpartiene har æ "lekt" med farger og tråd. I det rødtonet skjerfet er midtpartiet dobbel tråd Garnstudioet Drops Alpacca, i det lillatonet skjerfet er midtpartiet enkel tråd Tynn Alpakka/Du Store Alpakka. I tillegg laget jeg vottepar til hvert av skjerfene i fargene fra midtpartiet - så ser man veldig lett hvilket vottepar tilhøret hvilket skjerf. Det er aller første gang æ har strikket og FULLFØRT vottepar, oppskriften er Nøstebarns rillestrikkete votter - veldig kjekk oppskrift :) Alpakka garn er både varmt og mykt for små barnehender :) 

Så nu er hvert sett sendt opp til noen ailldeles flotte jenter, Mathilde og Johanna i Kirkenes. Det røde er til Mathilde fordi hun liker rødt, det lilla går til Johanna for det er fargen som hun liker - enklere kan det vel ikke bli. Å to små ting til; mamma Ingunn - du må håndvaske på max 30 grader.  Æ har lagt opp til Dragon scarf, regner med at det skal være oppe i kalde Kirkenes innenfor en 10 dagers tid, blir det nok garn til overs har æ planer om pulsvanter...

2 kommentarer:

Ellen Marie Albertsen sa...

Fine saker du lager !!:)

Takk for kommentar forresten, det du sier er veldig viktig å huske.. og så lett å glemme. Takk!:)

Lori B sa...

Beautiful knits. Are these gifts?